Diyarbakır’ın kuş cennetinde balıklar yok oluyor! Diyarbakır’ın kuş cennetinde balıklar yok oluyor!

Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlediği büyük müzik festivalleriyle tanınan ve yaptığı organizasyonlar ile müzikseverlerin sevgilisi haline gelen ‘Dosso Dossi”, bilinen adıyla Hikmet Eraslan Diyarbakır Nevruz Park’ta konser düzenleyecekti. Eraslan, 18 Mayıs’ta Diyarbakır'da düzenleyecekleri konserin iptal edildiğini duyururken, konu hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETKİNLİĞİ UYGUN BULMADI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliği uygun bulmadığını belirten Hikmet Eraslan, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kayddetti:

“18 Mayıs tarihinde Diyarbakır’da yapmayı planladığımız festivalimizde başta Diyarbakırlı hemşerilerimle ve tüm müzik severlerle birlikte olmayı çok arzuluyorduk, maalesef yerel yönetimin uygun bulmaması nedeniyle konserimiz iptal edilmiştir. Yeni festival şehrini, tarihini ve sanatçıları en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.”

AMACIM, DİYARBAKIR’DA AÇILAN TURİZM SEZONUNDA UNUTULMAZ BİR AN YAŞATMAKTI
Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Eraslan, “Bu konser için aylar öncesinden hem valilikten hem de belediyeden gerekli izinlerimizi almıştık. Kısa bir süre önce yapmayı planladığımız konserle ilgili Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun ile görüştüm, konserin yapılmasının uygun olmayacağını söyledi. Konser yeri olarak Newroz Alanını tercih etmiştik, belediye izin vermeyince üzülerek iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

İptal gerekçesinin belediyeye sorulması gerektiğini belirten Eraslan, “Bize sadece uygun olmadığını söylediler. İptal gerekçesini kendilerine sorun, benim amacım sevdiğim Diyarbakır’da turizm sezonu da açılmışken hem Diyarbakır halkına hem de dışarıdan gelecek misafirlere unutulmaz bir an yaşatmaktı. Bu konser için dışarıdan 50-100 bin insan gelecekti, cok üzgünüm. Belediye fikrinden vazgeçer diye bir kaç gün bekledim ama fikirleri değişmeyince bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” diye ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI
Rûdaw, iptal gerekçesini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basınına sordu. Belediye, “Biz bu konu hakkında açıklama yapmak istemiyoruz” yanıtını verdi.  

Kaynak: Rudaw