Yaklaşık 8 yıldır kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni 31 Mart seçimlerinde DEM Parti yüzde 60 oranında oyla kazanarak devir aldı. Büyükşehir, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinliklerde merkezin adını “Çand Amed Salonu” olarak yazdığı görüldü. 

Diyarbakır’da vatandaş da esnaf da dertli Diyarbakır’da vatandaş da esnaf da dertli

Büyükşehir yetkilileri isim değişliği sorumuzu yanıtsız bırakırken, AK Parti cephesinden ise tepki geldi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakırımızın bir değeri olan rahmetli Sezai Karakoç siyaset üstüdür, şair, yazar ve fikir insanıdır. Edebiyatımızın müstesna ismi, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un isminin Kültür Merkezimize verilmesi halkımızın ortak iradesi, ortak kararıdır. DEM’li belediyenin 'oldu bitti’ ile Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini sessiz sedasız değişmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin!” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan isim değişikliğinin meclis kararıyla alınması gerektiği bilinirken, Büyükşehir’den konuya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Muhabir: Fatih SURUÇ