Diyarbakır Dicle Üniversitesi geçtiğimiz günlerde İŞKUR aracılığıyla 6 adet 'Hayvan Bakıcısı (Çoban)' alımı için ilan verdi. Belirli şartları sağlayan 6 çoban kadrolu olarak görev yapacaktı.  

DİCLE ÜNİVERSİTESİ İSTEDİĞİ ÇOBANI BULAMADI İLANI İPTAL ETTİ 

Dicle Üniversitesi, başvuracak adaylarda "Sürü Yönetimi Çobanlık Sertifikası'' ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların bakımı ve bulundukları ortamların bakımı temizliği konusunda en az 6 aylık tecrübeli olması istemişti. Belirli şartları kimse sağlamadığından dolayı üniversitenin ilanı kuralar çekilmeden iptal oldu. Dicle Üniversitesi konuya ilişkin açıklamayı resmi web sayfasından duyurdu. 

Dicle Üniversitesi’nde fakülteler arası satranç turnuvası Dicle Üniversitesi’nde fakülteler arası satranç turnuvası

Dicle Üniversitesi'nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada; 

“Üniversitemizde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanununa tabi Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmesi düşünülen 1 (bir) adet hayvan bakıcısı için İŞKUR’a başvuruda bulunan toplam 87 (seksen yedi) adet başvuru sahibinden, Üniversitemize evraklarını teslim eden 34 (otuz dört) kişinin başvuru evrakları incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda başvuran adayların istenilen şartlara sahip olmadığı tespit edildiğinden, ilanımız iptal edilmiştir. Bu ilan tebligat mahiyetinde olup adaylara ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır. 7201 Sayılı Tebligat Kanunu gereğince ilanen/tebliğ duyurulur” İfadeleri kullanıldı.

Haber: Remziye ÇELİK

Editör: Remziye Çelik