Diyarbakır Maraş merkezli depremlerden oldukça etkilenmiş hatta depremlerin ilk meydana geldiği anlarda merkez üssü olarak ekranlarda Diyarbakır gösterilmişti. Ancak daha sonrasında Pazarcık olduğu anlaşılırken ciddi yıkımlara ev sahipliği yapan Diyarbakır’da vatandaşların da endişeli durumu devam ediyor. Sosyal medyadan Jeoloji Mühendisi ve deprem uzmanı Adnan Evsen, Diyarbakırlı vatandaşın sorusunu yanıtladı.

Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu

DİYARBAKIR SORUSUNU YANITLADI

Deprem uzmanı Evsen’e gelen soru şöyle oldu, “Hocam Diyarbakır’da yaşıyoruz binalar da sağlam değil ama Maraş’la aramızda kaç kilometre olmasına rağmen yan binamız da yıkıldı, ağır hasar gördü.  Hakkari’de olası 7 şiddetinde depremde Diyarbakır ve merkez Bağlar ilçesi çok etkilenir mi? Uyku uyuyamıyoruz. Bingöl de aynı sekil etkilenme olur mu? “

Deprem uzmanı Adnan Evsen kendisine yöneltilen hem Diyarbakır hem de merkez Bağlar ilçesinin etkilenme durumuna karşın şu yanıtı verdi, “ Maraş depremlerinin olduğu en uç nokta Diyarbakır. Diyarbakır'a mesafesi kuş uçuşu 130 kilometre. 7.7 ve 7.6 büyüklükten elbette etkilenir. Bina zayıfsa da daha çok etkilenir” dedi. 

(Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi