Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçelerin Sosyo - Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'na göre, birinci kademe gelişmiş ilçeler, Marmara Bölgesi'nde 36, Ege Bölgesi'nde 13, İç Anadolu'da dokuz, Akdeniz Bölgesi'nde beş, Karadeniz'de iki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da birer tane bulunuyor.

Diyarbakır En Güzel Fotoğraflar(1)

AZ GELİŞMİŞ İLÇELER GÜNEYDOĞU’DA
Araştırmaya göre Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri İstanbul ve Ankara’da yer alırken en az gelişmiş ilçeler ise özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer aldı.

Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti? Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti?

İstanbul'un Şişli İlçesi

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ İLÇELERİ
İstanbul’un Şişli ilçesi Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri listesinde birinci sırada yer aldı. Listenin ikinci sırasında Ankara’nın Çankaya ilçesi, üçüncü sırasında İstanbul Beşiktaş, dördüncü sırada İstanbul Kadıköy ve beşinci sırasında ise Ankara’nın Yenimahalle ilçeleri yer aldı. Bu ilçeler Türkiye’de en gelişmiş ilk beş ilçe olarak kaydedildi. Peki en az gelişmiş ilçeler hangileri oldu?

Erzurum’un Tekman ilçesi

LİSTEDE DİYARBAKIR’DAN İKİ İLÇE VAR
Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri de belli oldu. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri arasında Erzurum’un Tekman ilçesi, Siirt’in Pervari ilçesi yerlerini aldı. Adıyaman’ın Gerger ilçesi ve Şanlıurfa’nın Harran ilçeleri bu listede yerlerini aldılar ve Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri oldular.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesi

En gelişmemiş ilçeler listesinde Diyarbakır’ın Hazro ilçesi dördüncü sırada, Hani ilçesi ise dokuzuncu sırada yer aldı.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç