Diyarbakır’da işe alınan AK Partili isimleri açıkladı! Diyarbakır’da işe alınan AK Partili isimleri açıkladı!

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyuma karşı Bismil Belediyesinde başlatılan oturma eylemi halkın yoğun desteğiyle dördüncü günde gününde devam etti. Belediye binasında ve önünde başlatılan oturma eylemine DEM, DBP, İlçe Eş başkanları, Bismil Belediye Eş başkanları, TUHAD-DER, MEBYA-DER Eş başkanları, ve temsilcileri parti yöneticileri, Belediye meclis üyelerin yanı sıra onlarca vatandaş destek verdi.

“KAYYUM POLİSTİKASI HUKUKSUZLUKTUR”
Kayyum politikasının tamamen hukuksuzluk olduğunu belirten Bismil DBP İlçe Eş başkanı Yusuf Ataş,“ Belediyelerin bir meclisi var ve Yasaya ve Anayasaya göre görevden alınan bir belediye başkanın yerine meclis kendi içinde yeni bir belediye başkanı seçer. Kayyum politikası dünyanın hiçbir yerinde yok, kayyumlar tamamen hukuksuzluktur. Halkın iradesiyle seçilen biri, seçimle gelen birinin yerine bir devlet memurunu, atamak tamamen hukuksuzluktur, halkın iradesini yok saymaktır, demokrasiyi tanımamaktır” dedi. 

Sık sık, Colemerg amêyê,şarêdarî amêyê”, “direne direne kazanacağız”, “Belediyeler bizimdir bizim kalacak” şeklinde sloganların atıldığı oturma eylemi akşam saat:19:00’da başlayan nöbet eylemi 23:00’e kadar devam etti.

Kaynak: Bülten