Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bazı mahalle ve mezralarda eğitim-öğretime ara verildi. Çınar Kaymakamlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda, yarın (14 Şubat) belirlenen bölgelerdeki okulların tatil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaymakamlık duyurdu: Diyarbakır’ın ilçesinde yarın okullar tatil Kaymakamlık duyurdu: Diyarbakır’ın ilçesinde yarın okullar tatil

SÜRÜCÜLER İÇİN DON VE BUZLANMA RİSKİNE KARŞI UYARI YAPILDI
Ayrıca, tatil edilen bölgelerde görev yapan engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirten Yetkililer, sürücüler ve vatandaşlar için don ve buzlanma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, olası olumsuzluklara karşı tedbir alınması çağrısında bulundu.

Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; “Kamuoyuna Duyuru Değerli Velilerimiz ve Öğrencilerimiz Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda bölgemizde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve güvenliğinizi sağlamak amacıyla, listede belirtilen mahalle ve mezralarda yer alan okullarımız 14 Şubat 2025 Cuma Günü tatil edilmiştir. Tatil edilen yerlerdeki engelli ve hamile kamu çalışanlarımız, idari izinli sayılacaktır.

Sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın don ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve risklere karşı tedbirli olmaları önemle rica olunur.”

Kaynak: Haber Merkezi