Kralkızı Barajı'nın faaliyete başlamasının ardından oluşan ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan vadiler, içerisinde barındırdığı eşsiz görüntüsüyle doğaseverlerin ve su dünyasına merak duyan misafirlerine eşine az rastlanır güzellikler sunuyor. Dicle ilçesi sınırlarında bulunan ve bölgede Xaçek ya da Haçek Köyü olarak bilinen Taşağıl Köyü yakınında bulunan Kralkızı vadileri, keşfedilmeyi bekliyor.

Doğa gezgini ve fotoğrafçı Nizameddin Pirinççioğlu, vadiyi fotoğrafladı.

DİYARBAKIR’IN SAKLI CENNETİ
90’lı yıllarda güvenlik gerekçesiyle boşaltılan ve günümüzde terk edilmiş olan Dicle ilçesine bağlı Xaçek Köyü’ne (Taşağıl) yaklaşık 45 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan Kralkızı Barajı Vadileri, havaların ısınmasıyla adeta renk cümbüşüne büründü. Bölgede saklı cennet olarak adlandırılan ve henüz pek bilinmeyen vadi, doğal güzelliğinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı yüzlerce bitki ve canlılarla da dikkat çekiyor. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi bekleyen vadi, Diyarbakır’ın keşfedilmeyi bekleyen bölgelerin başında yer alıyor. 

Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi

DOĞA GEZGİNLERİNİN ROTASI
Araçlarla ulaşımın olmadığı vadi, bölgeye 45 dakikalık bir yürüyüş yolu mesafede. Turizme kazandırıldığında, bölge için önemli bir yatırım olacak doğa vadi, doğa gezginlerinin yeni rotası piknik alanı olmaya da aday.

Muhabir: Remziye ÇELİK