Diyarbakır’da bahar aylarının ortalarında yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Semt pazarlarında ayrı fiyattan zincir marketlerde ayrı fiyattan satılıyor.

Diyarbakır’da meyve fiyatları düşmüyor!

YAZ MEYVELERİ DİLİMLE SATILMAYA BAŞLANDI
Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da yükselen sebze ve meyve fiyatlarının düşmemesi hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları mağdur ediyor. Yaz mevsimine 1 ay kala semt pazarlarında sebze ve özellikle yaz meyvesi fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yaz ürünü olarak tezgâhta satılan sebze ve meyve fiyatlarındaki yükselişten hem vatandaş hem de pazarcı esnafı dertli. Fiyatlar pahalı olunca bazı ürünler dilimle satılmaya başlandı.

BU HAFTANIN ZAM ŞAMPİYONU “ERİK
Diyarbakır’da semt pazarında satılan en pahalı ürün erik oldu. Eriğin kilo fiyatı 80 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Erik fiyatlarının önümüzdeki aylarda düşeceği söylendi. 

Diyarbakır’da kaçak çaya zam geldi! İşte fiyatı Diyarbakır’da kaçak çaya zam geldi! İşte fiyatı

SEBZE FİYATLARI MEYVEYE GÖRE DAHA UYGUN
Semt pazarındaki diğer ürünlere bakarsak İran karpuzunun kilosu 50 lira, kavunun tanesi 100 lira muzun kilosu 40 lira olurken sebze fiyatlarının bazı fiyatları şöyle; yerli domates kilo 40 lira, bahçe domates 25 lira, kabak 20 lira, patlıcan 20 lira ve acı biberin fiyatı 20 liradan satılıyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL