Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Yenişehir Gençlik Merkezi gönüllüleri, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Alangör İlkokulu ile Alangör İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden 60 kadar çocuğu ücretsiz sinemaya götürdü. Geçtiğimiz yılın devamı olan proje kapsamında Mobil Gençlik Merkezi aracıyla kentte kırsal ve merkez mahallelere giderek, o mevkide nüfus eden çocuklar mobil oyunlarla eğlendiriliyor. Bu yılki tema kapsamında ise daha önce hiç sinemaya gitmemiş çocuklar, sinemaya götürülüp filmler izletiliyor. Sinema sonrasında ise çocuklara yemekleri yedirilip, şehir turu attırılıyor. Orada da eğlenceli anlar yaşayan çocuklar, oyunlar oynadıktan sonra tekrar evlerine götürülüyor. Projenin yılsonuna kadar bin çocuğu faydalandırması planlanırken; yapılan çalışmayı ise veliler hem tebrik, hem de takdir etti.

Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan

"42 MAHALLEDEN 1000 GENCİ SİNEMA ETKİNLİĞİNE GÖTÜRÜYORUZ"
Projenin süreceğini ve ellerindeki imkanlar dahilinde yüzlerce çocuğu sinemaya götürmeye devam edeceklerini söyleyen Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü İskan Erpin, "Bu proje Yenişehir İlçemizde bulunan 30 kırsal, 12 merkez mahalle olmak üzere toplam 42 mahallelerimizde bulunan 12-29 yaş grubundaki dezavantajlı gençlerimize yönelik, sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikleri kapsamaktadır. Proje kapsamında; Yenişehir İlçesine bağlı 42 mahalleden 1000 genci alarak sinema etkinliğine götürüyoruz. Sinema etkinliğinden sonra çocuklarımıza Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gösteriyoruz. Ardından ise öğrencilerimize öğle yemeği yediriyoruz. İleriki zaman diliminde ise çocuklarımızı Yenişehir Gençlik Merkezine getirterek hem sportif, hem sanatsal, hem kültürel, hem de gönüllülük etkinliklere katılım sağlıyoruz. Söz konusu proje ile düzenlediğimiz kültürel, sportif ve sosyal etkinlikler ile gençlerimizin zamanlarını etkili ve doğru bir şekilde değerlendirmelerini hedefliyoruz. Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile bugüne kadar 38 etkinlik yaptık. Söz konusu etkinliğe 856 kişi katılmıştır. Geri kalan 4 etkinliğimiz daha bulunmaktadır. Bu etkinliklerimizi de gerçekleştirdiğimiz takdirde 1100 gence ulaşmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk