Diyarbakır'da yaptığımız sokak röportajında vatandaşlara, "Diyarbakır'da hangi projeleri görmek istersiniz" diye sorduk. Vatandaşlar, daha çok tramvay-metro projesi ile tarihi Sur ilçesinin araç trafiğine kapatılması çağrısında bulundu. İşte vatandaşlar gelen cevaplar; 

"TRAMVAY VE METRO İSTİYORUZ"
Temiz bir şehir istiyoruz diyen bir vatandaş; “Biz Diyarbakır’da eşit bir yurttaşlık işitiyoruz. Temiz bir şehir istiyoruz. Tramvay istiyoruz metro da istiyoruz. Diyarbakır’da Sur bölgesinin bazı kısımlarına arabaların girmemesini istiyoruz.”

Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi

"GAZİ CADDESİ TRAFİĞE KAPATILSIN"
Gazi caddesinin trafiğe kapatılmasını isteyen bir vatandaş “Metro projesi veya tramvay projesinin yapılmasını istiyoruz. Çünkü ulaşımda çok sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle 3 kuyu ve Araştırma hastanesinin o taraflarına gidip gelmek zor oluyor. Gazi Caddesi araç trafiğine tamamen kapatılmalıdır. Çünkü Diyarbakır’a yoğun bir turist geliyor rahat bir şekilde gezemiyorlar” Diye konuştu

“DİYARBAKIR’DA İŞ İMKANI YOKTUR”
Diyarbakır’da en eksik şeyin iş olduğunu söyleyen bir vatandaş; “Diyarbakır’da iş imkanı olsaydı herkes kendi memleketinde rahatça çalışırdı. Batıya da gitmemize gerek kalmazdı” diye konuştu.

DİYARBAKIR’A RAYLI BİR SİSTEM YAPILMASI GEREKİYOR
Diyarbakır’ın raylı bir sisteme ihtiyacı vardır diyen bir vatandaş; “Otobüslerde balık istifi olarak yolculuk yapıyoruz. Minibüslerde zaten ayakta yolculuk yapıyoruz. Diyarbakır’da Mutlaka raylı bir sisteme ihtiyacı vardır. Metro ve Metrobüs yapılması gerekiyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL