TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Diyarbakır Stadyumunda oynanan DiyarbekirsporBursaspor karşılaşması 2/1’lik Diyarbakır ekibinin galibiyetiyle noktalanmıştı. Seyircisiz oynanan karşılaşma sonrası yönetim, teknik heyet ve futbolcular maça seyirci alınmamasını eleştirdi.

DİYARBEKİRSPOR BAŞKANI GENÇ’TEN AÇIKLAMA

Başkan konuştu! Diyarbekirspor’da son durum ne? Başkan konuştu! Diyarbekirspor’da son durum ne?

Maç sonunda Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu. Genç, “Bu galibiyeti Diyarbakır halkına armağan ediyoruz. Güzel bir maçtı. Tabii tasvip etmediğimiz olaylar vardı. Şehrin büyükleri bize sahip çıkmadı, bu kadar güvenliğin, Diyarbakır'ın ismini bu kadar kötü çıkarmanın bir anlamı yok. Diyarbakır medeniyetlere evsahipliği yapmış bir şehir. Biz Diyarbakır'ı çok seviyoruz ve Batı'da, diğer illerde her tarafta kötü lanse edilmesini istemiyoruz” dedi.

BU GÜVENLİĞİ GÖRÜNCE ÜZÜLDÜK

Genç, “Biz de bu güvenliği görünce çok üzüldük. Kendimizi ikinci sınıf vatandaş olarak gördük. Biz gereken cevabı sahada centilmence gollerimizi atarak verdik. Biz gerçekten de Diyarbakır'ı çok seviyoruz ve bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Futbolcularımız gerçekten çok iyi oynadı, onları da yürekten kutluyorum. Gereken cevabı sahada verdiler. Aslında 10-12 gol atabilirlerdi ama şans 2-1 bitti. 21 Diyarbakır plakasına armağan ettik” dedi.

Editör: Mücadele Gazetesi