Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alan Sanatçı Sasa Serap konserine başlamadan önce Mardin’deki konserinin de iptal edildiğini duyurdu. Daha önce Van, Malatya ve Kayseri konserleri iptal edilen Sasa'nın kentteki bir otelin konferans salonunda düzenlenmesi planlanan konserinin "teknik arızalar" nedeniyle ileri bir tarihte yapılabileceği sanatçıya bildirildi.

Diyarbakır’da verdiği konserde yaptığı turne boyunca 3 yerde konserinin yasaklandığını dile getiren Sasa, "Dün Van konseri yasaklandı. Bugün sabah da Mardin konserimiz yasaklandı. İktidar her zaman o, kötü çirkin elini sanatın, aydının üzerinden çekmedi. Hep kaybeden iktidar oldu. Kötülükler, yasaklar hep kaybetmeye mahkûmdur. Umarım aydın günleri, hep beraber göreceğiz. Özellikle kadınlar seslerini ve zılgıtlarını daha çok çıkarsın" ifadelerini kullandı.

Diyanet şikayet etti! Diyarbakırlılar sınır dışı edildi Diyanet şikayet etti! Diyarbakırlılar sınır dışı edildi

Konuşmasının ardından konserine geçen Sasa, Kirmançkî, Kurmanci ve Türkçe şarkılarla konseri izlemeye gelen yurttaşlara keyifli anlar yaşattı. Konser boyunca kadınlar zılgıtlarıyla Sasa'ya eşlik etti. Kürt sanatçılar Ayşe Şan, Aram Tigran'ın şarkılarını seslendiren Sasa, izleyicinin beğenisini topladı.

Sasa'nın, çıktığı turne boyunca Van, Malatya ve Kayseri'de konserleri yasaklandı.

Kaynak: MA