Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, ünlü kaplıcaları nedeniyle yabancı ve yerli turistlerin merkezi haline geldi. Kaplıcalar, Diyarbakır'ın 90 kilometre kuzeybatısında bulunuyor. Tarihçilere göre Diyarbakır’ın İslam dini ile tanışmasından yüz yıl önce kaplıcalar keşfedildi ve ilk kaplıca hamamı o dönemde yapıldı.

ÇERMİK KAPLICALARI DÜNYADA İKİNCİ SIRADA
Çermik kaplıcaları üzerinde yapılan sağlık araştırması sonuçlarına göre, 48 derecelik sıcaklığı ve su kalitesiyle İtalyan kaplıcalarından sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

YILDA 192 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Rûdaw’a konuşan Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, "Şu anda belediyeye ait kaplıcalara yılda 192 bin ziyaretçi geliyor. Ayrıca üzerlerinde otellerin de bulunduğu 3 adet kaplıca var. Her yıl 500 bin misafir kaplıcalar için Çermik’e geliyor” dedi.

MELİKE BELKIS FESTİVALİ 
Yaygın bir efsaneye göre Acem Kralı’nın kızı Melike Belkıs ağır bir hastalığa yakalanmış ve Çermik kaplıcaları sayesinde iyileşmiş. Bu efsaneden dolayı Çermik kaplıcalarının tanıtımını yapmak amacıyla her yıl haziran ayında “Melike Belkıs Festivali” düzenleniyor.

ÇERMİK KAPLICALARI NEYE İYİ GELİYOR?
Yapılan araştırmalara göre Çermik kaplıcaları stres, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, kemik erimesi ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor.

Editör: Mücadele Gazetesi