Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı’nda yaşanan hareketlilik için açıklamalar yaptı. Ercan, Balıkesir için korkutan bir uyarıda bulundu.

DÜZCE ADAPAZARI DİKKAT DEDİ

Ercan sosyal medya hesabından yaptığı uyarısında, “Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz” dedi. Ercan’a göre, fayın en çekinceli bölümü Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı ve Sapanca. Ercan, Balıkesir için uyarılar da yaparken kentin en tehlikeli ilçelerini de açıkladı.

Ahmet Ercan 2 ili uyardı “7.2 deprem görebilir”

Ercan açıklamasında, “Balıkesir içinde 127 yıldır deprem olmadı. Ancak aynı kırık üzerinde Edremit’ koyunda 1944’de M6,8, 1975’de M6,7’lik depremler oldu. Bu kırık kabaca 30 yılda bir yürüyor, ne var ki 54 yıldır suskun. Gelecek 10 yıl içinde ilde olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz.

Deprem Yıkım (1)

Bu illere kuvvetli yağışlar için uyarı geldi! Bu illere kuvvetli yağışlar için uyarı geldi!

İlginçtir, Van gölünün doğusu Van, Muradiye, Çaldıran, Erciş M7,3’e kadar deprem üretebilirken, batısında; Süphan, Nemrut, Artos yanardağlarının olduğu Bitlis’te: Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Bitlis içi çok dingin olup, ancak çok çok seyrek aralıklarla M4-M6,4 arası deprem üretir” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER