Bakan duyurdu: Fahiş fiyat uygulayan işyerlerine kapatma cezası Bakan duyurdu: Fahiş fiyat uygulayan işyerlerine kapatma cezası

İkinci el araba piyasasında en fazla tercih edilen araçlar belli oldu. Peki en fazla tercih edilen arabalar hangileri oldu? Diyarbakır’da araba alacaklar neyi tercih ediyor?

DİYARBAKIR’DA TERCİHLERİN BAŞLARINDA YER ALAN ÜÇ ARAÇ

Araba piyasasında son zamanlarda yaşanan büyük ve keskin düşüşlerin ardından ciddi bir daralma beklenirken geçtiğimiz aylarda bir hareketlilik yaşanmıştı. Ancak birçok uzman isim düşüşlerin devam edeceği, etmesi gerektiğini ifade ettiler. Düşüşlerin olmaması durumunda satışların da duracağını belirtirken Diyarbakır’da en fazla tercih edilen ikinci el otomobiller arasında Fiat Egea ilk sıralar geliyor. Aracın Türkiye’de üretilmesinin de fiyatlarında ciddi avantaj sağladığı bu aracın yanı sıra Renault Clio ve Renault Megane gibi markalar da en fazla tercih edilenler arasında yer alıyor. Peki fiyatlarda düşüş bayram sonrası devam eder mi? Birçok uzman isim düşüşlerin devam edeceğini belirtirken piyasalarda daralmanın devam etmesi gerektiğini de belirttiler. Birçok kişi de araba piyasasındaki balonun patladığını belirtirken alımlarda artış gözlemlenir mi merakla bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER