Ramazan ayının girmesi ile vatandaşları iftar telaşı aldı. Evlerinde iftar açmak yerine dışarıda ailece iftar açmayı düşünenler yüksek rakamları gözden çıkarması gerekiyor. Kentte kişi başı 500 TL’den başlayan menülerin en tepesinde ise meşhur mekanlar geliyor.

Diyarbakır Ciğerine Zam Geldi! İşte Fiyatı

Diyarbakır’da berber ve kuaför fiyatları neden farklı? Başkan açıkladı! Diyarbakır’da berber ve kuaför fiyatları neden farklı? Başkan açıkladı!

DİYARBAKIR’DA İFTAR MENÜLERİ 1000 TL’Yİ BULDU
Diyarbakır’ın önde gelen işletmelerinde iftar menü fiyatları cep yakıyor. Kişi başı 500 TL’den başlayıp, 1000 TL’ye ulaşan menüleri görenler tepki gösterirken, fiyat artışlarının temel nedeni olarak kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor. Kentteki vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında evde iftar yapmayı tercih ediyor.

Ramazan ayı iftar menülerinin fahiş fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere denetim çağrısı yapıyor.

Yemek-2

YEMEK FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN NEDENLERİ
Yemek sektörü olmak üzere fiyat artışlarının temel nedeni olarak, gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış gösteriliyor. Gıda maliyetlerindeki bu artış, doğrudan iftar menülerinin fiyatlarını etkiliyor. Müşteriler, artan fiyatlar karşısında şikayetçi olurken, birçoğu artık evde oruç açmanın daha ekonomik olacağını belirtiyor. Restoran ve lokanta benzeri yerlerin fiyatlarının çok yüksek olduğu yönünde gelen şikayetler, müşterilerin bu yılki Ramazan ayında dışarıda iftar yapma planlarını gözden geçirmelerine neden oluyor.

İşte Diyarbakır'daki Mekanlarda İftar Menüsü Fiyatları:

Fırın-ci: 975 TL
Nasır Usta: 550 TL
Hancı Et: 950 TL
Özler Et Lokantası:  600-800 TL
Evar: 975 TL
Loqum Et-Steakhouse: 800-950-1300 TL
Buket Lahmacun:  Fix Menü Yok 
Lenger-Et: 735 TL
Taş Konak: 950 TL 
Emir Et Tava: 350 TL
S&F Lounge: 850 TL
Kebapçi Hesen: Fix Menü Yok 
Ox Barbekü: 440-590 TL

Muhabir: Remziye ÇELİK