Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35'inci Madde’nin iptali talebiyle 82'nci kez seslendi.

Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi


 
Her cumartesi günü Ofis semtindeki Hazal Park'ta açıklama yapan KESK üyesi emekçiler, üzerinde "KHK'ler gidecek, biz kalacağız" yazılı pankart açtı. Bu haftaki açıklamayı Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Sekreteri Özgür Günger Pekgül yaptı.


 
Pekgül, OHAL Komisyonu’nun keyfi kararlarının şimdiler de yargı eliyle devam ettiğini söyledi. Pekgül, "İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların antidemokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler. İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi