33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır 12 bin yıllık tarihiyle yaz- kış demeden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Diyarbakır’a gelen yerli turistler Diyarbakır’ın daha önce böyle bir yer olduğunu aklının ucundan bile geçirmediklerini söylediler.

TRT paylaştı! Diyarbakır'ın eski görüntüleri gündem oldu TRT paylaştı! Diyarbakır'ın eski görüntüleri gündem oldu

“DİYARBAKIR'A OLAN BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİR”
Diyarbakır'a memur olarak atanan bir vatandaş; "Öncelikle bu Dağ Kapı, Sur taraflarını çok beğendim. Ben burada memurum iyi ki burada çalışıyorum bunu canı gönülden diyebiliyorum. Ben Konyalıyım oradaki akrabalarım yakınlarım buraya beni ziyarete geldiklerinde keşke bizde buraya atansak keşke bizde burada yaşasak diyorlar. Diyarbakır gelip görülmesi gereken bir şehirdir. Diyarbakır'a olan bakış açıları değişir.”

“KALBİMDE DİYARBAKIR AŞKI VAR”
Medeniyetin beşiği Mezopotamya'nın incisi olan Diyarbakır tarihiyle, misafirperverliğiyle, yemekleri ve insanlarının merhametiyle ön plana çıkıyor. Yerli turistlerin bi çoğu Diyarbakır'a ilk ziyaretinde aşık oldular. Antalya'da yaşayan bir vatandaş, “Diyarbakır'ı kalbimde taşıyorum çok güzel bir memlekettir. Diyarbakır'dan çok uzak bir şehirde yaşasam da Diyarbakır her zaman benim kalbimde olan bir şehirdir" diye konuştu.

“GEZİP GÖRDÜĞÜMÜZ DİYARBAKIR ÇOK FARKLI”
Diyarbakır'a gelen turistlerin birçoğu sosyal medyadan anlatılan Diyarbakır ile gördükleri Diyarbakır'ın çok farklı olduğunu söylerken, Diyarbakır'ın tarih kokan bir şehir olduğunu ifade ettiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL