Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin’de yılın ilk çocukları doğdu. Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebeği, saat 00.02'de dünyaya geldi. 2 kilo 660 gram dünyaya gelen bebeğe 'Fevzi' adı verildi. Gaziantep’te 2024 yılının ilk bebeğine Mustafa ismi verildi. Gaziantep Şehir Hastanesinde saatler 00.03'ü gösterdiğinde Cemal ve Fatma Yıldız çiftinin üçüncü çocukları Mustafa dünyaya geldi. Mardin’de ise, yeni yılın ilk dakikalarında Havva ve İbrahim Çalka çiftinin Muhammed Hüseyin adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Mardin’de 2024 yılının ilk bebeği Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde 00.09’da dünyaya geldi.

 
ŞANLIURFA’DA YILIN İLK BEBEĞİ: FEVZi
Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebeği, saat 00.02'de dünyaya geldi. 2 kilo 660 gram dünyaya gelen bebeğe 'Fevzi' adı verildi. Abdurrezzak Öden’in eşi Derya Öden, akşam saatlerinde doğum sancıları tutunca, yakınları tarafından Şanlıurfa Doğum Hastanesi'ne getirildi. İlk çocuğuna hamile olan Derya Öden, saatler 00.02'yi gösterdiğinde, 2 kilo 660 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Çocuğunun sağlıklı olarak dünayaya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen anne Derya Öden, "Benim ilk çocuğum yeni yılda dünyaya gelmesi beni çok mutlu etti. Bebeğimize amcasının ismi Fevzi ismini vereceğiz" dedi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise yeni yılın ilk bebeğine altın takarak aileye mutluluklar diledi. 

Mardin - Muhammed Hüseyin- bebek

Urfa'da ormanlık alanda yangın çıktı! Urfa'da ormanlık alanda yangın çıktı!

MARDİN’DE YENİ YILIN İLK BEBEĞİ MUHAMMED HÜSEYİN OLDU 
Mardin’de yeni yılın ilk dakikalarında Havva ve İbrahim Çalka çiftinin Muhammed Hüseyin adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Mardin’de 2024 yılının ilk bebeği Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde 00.09’da dünyaya geldi. Artuklu ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde yaşayan Havva ve İbrahim Çalka çiftinin 5’inci çocukları olarak dünyaya gelen erkek bebeğe Muhammed Hüseyin ismi verildi. 3 kilo 80 gram ağırlığındaki Muhammed Hüseyin’in annesi Havva Çalka, “İlk erkek çocuğum, 4 kızım var. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Muhammed Hüseyin ismini koyduk. Herkese iyi yıllar diliyorum” dedi. Baba İbrahim Çalka ise yeni yılın kendilerine uğurlu geldiğini söyledi. Çalka, “Hem bebek hem de eşim şu an çok sağlıklılar. Önemli olan da sağlıktır. Kız-erkek fark etmiyor benim için. Herkesin yeni yılını kutluyorum” diye konuştu. Kızıltepe Devlet Hastanesi Doktoru Hacı Eraslan ise “2024 yılının ilk bebeği 00.09’da dünyaya geldi. Muhammed Hüseyin bebek, 3 kilo 80 gramlık nur topu gibi bir erkek çocuğumuz oldu. Allah analı-babalı büyütsün, uzun ömürler versin. Sağlık durumları çok iyi, bebeğin emmesi gayet güzel, çok sağlıklıdır.” dedi. 

GAZİANTEP’TE YILIN İLK BEBEĞİNE MUSTAFA İSMİ VERİLDİ
Gaziantep’te 2024 yılının ilk bebeğine Mustafa ismi verildi. Gaziantep Şehir Hastanesinde saatler 00.03'ü gösterdiğinde Cemal ve Fatma Yıldız çiftinin üçüncü çocukları Mustafa dünyaya geldi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni yılın ilk bebeğini hastanede ziyaret edip altın takarak ailesine mutluluk diledi. Fatma Yıldız, yeni yılın ilk bebeğini dünyaya getirdiği için mutlu olduğunu belirterek, "Yeni yılın ilk bebeğini dünyaya getirdiğim için çok mutluyum. Herkese nasip olsun. Üçüncü çocuğum oldu. Çocuğumuza Mustafa ismini verdik, çok mutluyum" dedi. (DHA)

Editör: Mücadele Gazetesi