Vanspor’un üç puan alması halinde Esenler Erokspor’un da mağlubiyet alması durumunda şampiyon olacaktı. Ancak geçtiğimiz gün Erokspor’un rakibi Serik Belediyespor futbolcuları maça çıkmama kararı alarak hükmen mağlup olacakları için Esenler Erokspor ise sahaya çıkmadan üç puan alıp şampiyon olacaktı. Ancak kamuoyu baskısıyla kulüp oyuncuları karardan vazgeçip sahaya çıkma kararı aldıklarını açıkladı.

BAŞKANA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Serik Belediyespor futbolcuları kulüp başkanına tepki gösterip herhangi bir şaibeye yer vermemek için sahaya çıkacaklarını duyurdu. Futbolcuların yapmış oldukları ortak açıklama şu şekilde:

Play Off'lar sonucu Vanspor’un rakibi belli oldu Play Off'lar sonucu Vanspor’un rakibi belli oldu

“Sözün özü ve kısası yaptığımız eylem: son iki hafta kala direkt rakibimizi yenerek ligde tuttuğumuz takımımızın alın terimizi kurtarmak, emeklerimizin karşılığını almak içindir.

Öte yandan Esenler Erokspor'un şampiyonluk maçı olması sebebiyle kamuoyunda üzerimize atılmak istenen ağır iftiralar hepimizi zan altında bırakmıştır. Hepimiz aile geçindiren onurlu insanlar olarak. Yaptığımız eyleme rağmen hak edişlerimizi alamasakta. Hiç bir şaibeye yer vermemek adına maça çıkma kararı aldığımızı bildiririz.

Bu eylem sonucu sanki biz futbolcular haksızmışız gibi maça çıkmazlarsa çıkmasınlar, bırakıp gitsinler biz u19 takımıyla maça çıkarız" diyerek tehdit eden kulüp başkanı İbrahim Şahin'e hakkımızı helal etmiyoruz.”

Muhabir: Onurcan GÜLER