24 Ocak 2020 Cuma günü, Türkiye saati ile 20.55'te, merkez üssü Sivrice (Elazığ) olan 6.8 büyüklüğünde, yıkıcı bir deprem meydana geldi. Maalesef bu deprem sonrasında 37'si Elazığ'da, 4'ü Malatya'da olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetmişti. Çevre illerde birçok bina ağır hasar almıştı. 

ELAZIĞ DEPREMİNDE HASAR ALAN OKULLAR YIKILDI
Diyarbakır’da da birçok okul Elazığ depreminden etkilenerek hasar almıştı. Hasar alan okulların hepsi deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkıldı. Yıkılan okullarda okuyan öğrenciler ise başka okullara yönlendirildi. Bunlardan biride Çelebi Eser Ortaokulu’nun öğrencileriydi. 

30 KASIM 2020 OKUL YIKIM ANI

2 YILDIR BAŞKA OKULLARDA DERS GÖREN ÖĞRENCİLER YENİ OKULLARINA KAVUŞUYOR
Merkez Bağlar ilçesi Yusuf İslam Caddesi güzergahında bulunan Çelebi Eser Ortaokulu 2020 yılının kasım aylarında yıkımı başladı. Orada okuyan öğrenciler ise Sakarya Caddesi güzergahında bulunan Namık Kemal Anadolu Lisesi’ne taşındı. Sabahları lise öğrencileri öğleden sonra ise Çelebi Eser’de okuyan öğrenciler eğitim öğretimine devam ediyor. 2020 yılından bu yana yıkılan okulun yerine ise yeniden okul inşa edildi. 2 yıla yakındır inşaatı süren okulun yapımının yüzde 95’nin bittiği çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra 2024 yılının Eylül ayında açılacağı söylendi. Öğrencilerin 2024-2025 eğitim öğretimini yapımı biten okulda ders göreceği söylendi.

 ÖĞRENCİLER MUTLULUKTAN KOŞTULAR
Mücadele Gazetemize konuşan öğrencilerin ise yeni okullarının açılacağını duyunca sevinçten koştukları görüldü. Mücadele Gazetesi olarak sevgili öğrencilere 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni okullarında başarılar diliyoruz…

Diyarbakır'daki bu yer dünyanın en iyi korunmuş kalesi! Diyarbakır'daki bu yer dünyanın en iyi korunmuş kalesi!

Muhabir: Abdullah AKYOL