Mücadele Gazetesi’nin 8 Temmuz 1974 tarihli haberinde Diyarbakır’da yaşanan bunaltıcı sıcaklar sebebiyle bir kısım esnaf dükkânlarını açmamış. İşte eski Diyarbakır haberi:

“Bunaltıcı Sıcaklar Nedeniyle Diyarbakır’da Gündüz Dükkânlar Açılamıyor

Güneydoğu Anadolu bölgesinde bastıran bunaltıcı sıcaklar günlük yaşantıyı felce uğratmış halk evlerinden dışarı çıkamaz olmuştur. Son on beş gün içinde yükselen hava sıcaklığı gölgede 38 dereceyi bulmuştur. Meteoroloji ilgililerinden alınan bilgiye göre güneşte sıcaklık 48 derece olarak tespit edilmiş. Bu yıl bölgenin şiddetli sıcaklara sahne olacağı bildirilmiştir.

BAZI DÜKKÂNLAR AÇILMIYOR

Sıcakların dayanılmaz bir durum alması karşısında genellikle esnaflar dükkânlarını açmamakta ancak akşam serinliğinde müşterilerinin ihtiyacına cevap verebilmektedir. Sıcaklarla birlikte özellikle köylerde yaşayanlar çok güç durumlarda kalmışlardır. Bu arada su sıkıntısı geçen yıllarda olduğu gibi yine kendisini göstermiş köy halkı akmayan ve kuruyan çeşmelerin başında uzun kuyruklar meydana getirmişlerdir. Y.S.E. ilgilileri su sıkıntısı çekilen köylere tankerlerle su taşınması için seferber olmuştur. Silopi ve Cizre’de Dicle nehri yatağından gözle görülecek şekilde çekilmiştir. Sakalar Dicle nehrinden doldurdukları tenekeler içindeki suları merkeplerle mahalleye dağıtmaya başlamışlardır. Halk bu suları içme suyu dışında kullandıklarını ve kısmen de olsa ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını bildirmişlerdir.”

Diyarbakır’da halk sağlığı düşünülmüyor diye istifa etmiş! Diyarbakır’da halk sağlığı düşünülmüyor diye istifa etmiş!

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER