15 Mart’ta Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde başlatılan Newroz kutlamaları sürüyor. Yağış ve soğuk hava olmasına rağmen çok sayıda kişi Newroz’u kutladı.

Batman Newrozu'na DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Tuncer Bakırhan, soğuk ve yağışlı havaya rağmen Doğubayazıt’taki kutlamaya ise Tülay Hatimoğulları katıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar Hatay, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk Nusaybin, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit Dersim, Sezai Temelli Malazgirt ve Karaçoban’daki kutlamalara katıldı.

19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak 19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak

TUNCELİ
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Seyit Rıza Meydanında düzenlenen kutlamalar öncesi bir yürüyüş düzenlendi. Kutlamaya Gülistan Kılıç Koçyiğit, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ve Sosyalist Meclisler Federasyonundan Mahir Gürz'ün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

NUSAYBİN 
Mardin-Nusaybin’de binlerce yurttaş sloganlarla Newroz alanında yer aldı. Alana gelen Barış Anneleri ve tutsak yakınları halk tarafından alkışlarla karşılandı. Kutlamaya DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir katıldı.

HATAY
DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın katıldığı Newroz kutlaması Amanos Dağının eteklerinde yapıldı.

BALIKESİR 
Burhaniye ilçesinde kutlanan Newroz’a DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç katıldı.

PATNOS 
Ağrı’nın Patnos ilçesinde yağmurlu havaya rağmen bir araya gelen halk sloganlarla taleplerini dile getirdi. Gençlerin katılımının yoğun olduğu kaydedildi. 

MALAZGİRT-BULANIK
Muş’un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde de olumsuz hava koşullarına rağmen binlerce kişi Newroz kutladı. Malazgirt’teki kutlamaya Sezai Temelli katılırken, her iki merkezde de katılımcılar attıkları sloganlarla taleplerini dile getirdi. 

Kars Kağızman, Erzurum Karaçoban, Siirt Eruh, Ardahan Göle ve Muğla’da da kutlamalar gerçekleştirildi.

Bugün gerçekleşmesi beklenen Cizre ve Viranşehir'deki kutlamalar olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına ertelendi.

Yarın Yüksekova, Cizre, Mersin, Tatvan, Bingöl, Yüksekova gibi yerlerin de aralarında bulunduğu 15 merkezde Newroz kutlaması gerçekleştirilecek.

Editör: Mücadele Gazetesi