Diyarbakır’da bundan tam elli üç yıl önce Diyarbakır’da Çorumspor ağırlanmış. Karşılaşma berabere biterken bakın nasıl yazılmış…

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

“Diyarbakırspor, Çorumspor’dan kendi sahasında puan almasını bildi. 1-1 şayet Diyarbakırspor 72.dakikada ulaştığı galibiyeti ilk yarı boyunca tatbik ettiği başarılı defans ile muhafaza edebilseydi deplasmandan iki puanla dönmesi içten bile değildi. İlk yarıya genellikle orta sahada yapılan amaçsız bir mücadele şeklinde devam etti. Bu yarıda defansa önem vererek rakibinin süratli oyununu yavaşlatmaya muvaffak oldu. Diyarbakırspor orta sahaya ittiği amaçsız futbol ile gayesine ulaştı devre golsüz kapandı. İkinci yarıya Diyarbakırsporlular süratli başladı. 72.dakikada Naif ani bir kontratakla santradan aldığı topla Çorumspor kalesi önüne kadar indi. Topu yavaşça köşeye bırakarak Çorumsporluların şaşkın bakışları arasında takımının galibiyet golünü attı. Çorumsporluların şaşkınlıkları uzun sürmedi. Papucun pahalıya mal olacağını anlayan Çorumspor forveti 78.dakikada beraberlik golünü kaydetmeye muvaffak oldu. Bu dakikada Cengiz’in kornerden gönderdiği topu, Cafer düzgün bir şutla Diyarbakırspor fileleri ile kucaklaştırdı. Mac da 1-1 berabere sonuçlandı.”
Mücadele Gazetesi’nin 62 yıllık arşivini okurlarımıza sunuyoruz. İşte Diyarbakır’da 53 yıl önce bugün:

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER