Afyon’da Diyarbekirsporlu oyunculara saldırıları Meclis gündemine taşıyan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Eren, “Diyarbekirspor ve Amedspor’a yönelik deplasman maçlarında gerçekleştirilen ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemler hiçbir zaman alınmamaktadır?” diye sordu.

DİYARBEKİRSPORLU FUTBOLCU YARALANDI
Eren, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanmak üzere Meclise verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Vekili olduğum Diyarbakır kentinin spor kulüpleri olan Amedspor ve Diyarbekirspor’a yönelik ırkçı saldırılar özellikle Türkiye’nin batısında rutin bir şekilde devam ediyor. Bu ırkçı saldırılara karşı cezasızlık politikaları devam ettikçe saldırılar da giderek olağanlaşmakta ve meşru hale gelmektedir. Tüm bu ırkçı saldırılara karşı ne İçişleri Bakanlığı ne Gençlik ve Spor Bakanlığı ne de Türkiye Futbol Federasyonu kulüplere ve taraftarlara herhangi bir yaptırımda bulunmadığı gibi saldırganlar hakkında da tek bir soruşturma yürütülmemektedir. Son olarak bu cezasızlık politikaları sonucunda Diyarbekirsporlu sporculara yönelik Afyon’da ciddi bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Afyonkarahisar Zafer Stadyumu’nda oynanan 2. Futbol Ligi Beyaz Grup müsabakasında Afyonspor Diyarbekirspor arasındaki mücadelede maç devam ederken tribünlerden sürekli sözlü taciz edilen Diyarbekirsporlu futbolcular maç sonunda fiziki saldırıya maruz bırakılmışlardır. Saldırılar nedeniyle Diyarbekirsporlu futbolcu Yasin Dülger yaralanmıştır.

Bu bağlamda;

1- Bu hafta sonunda Afyon’da oynanan Afyonspor- Diyarbekirspor futbol maçında Diyarbekirsporlu futbolculara yönelik edilen ırkçı küfürler ve sözlü tacizler için bakanlık olarak bir soruşturma başlatacak mısınız?

2- Diyarbekirspor’a yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıların ve ayrımcılığın; saha içi ve dışı olayların araştırılması, yaşanan ırkçı saldırılarda ihmali bulunan kamu görevlilerinin açığa çıkarılarak gerekli yaptırımların uygulanması, başta Futbol Federasyonu olmak üzere ihmal ve hatalarının tespit edilmesi ile yaşanan sorunların giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan Mücadele'ye özel açıklamalar! Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan Mücadele'ye özel açıklamalar!

3- Diyarbekirsporlu Yasin Dülger’i kim yaralamıştır? Saha içinde Diyarbekirsporlu futbolcular ve teknik heyete saldıranlar arasında stadyumun güvenliğinden sorumlu kişilerin de olduğu iddiaları doğru mudur?

4- Diyarbekirspor ve Amedspor’a yönelik deplasman maçlarında gerçekleştirilen ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemler hiçbir zaman alınmamaktadır?

5- Son 1 yıl içerisinde Diyarbekirspor ve Amedsporlu futbolcularına yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirilen kaç kişi hakkında soruşturma açılmıştır? Bu açılan soruşturmalar neticesinde bugüne kadar kaç kişi ceza almıştır?”

Kaynak: Haber Merkezi