İlk olarak Türkiye’nin Madrid’teki İspanya Büyükelçiliğini ziyaret eden DÜ heyeti, Eğitim Ataşesi olarak görevini başarıyla sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sarı ile bir araya gelerek İspanya’daki eğitim-öğretim etkinlikleri başta olmak üzere Ataşeliğimizin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Görüşmede, Dicle Üniversite'nin uluslararası iş birlikleri vizyonu ve potansiyelinden bahsederek kurumsal iş birliklerinin artmasına yönelik birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıldı.

Dicle Üniversitesi heyeti daha sonra Madrid Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediği etkinlikler kapsamında davet üzerine Sevilla’daki Ebru Sanatı Atölyesi etkinliğine katıldı. Etkinlik öncesi YEE müdürü Doç. Dr. Ersin Adıgüzel ile ikili görüşmede bir araya gelen Prof. Dr. Tanyıldız, dünyadaki Yunus Emre Enstitülerinin misyonlarına dikkat çekerek “ebru” gibi kültürel değerlerimizin yurtdışında tanıtımının ülkeler arası ilişkilere katacağı değere dikkat çekti.

Bunun yanı sıra DÜ’nün özellikle yabancı dil olarak Tanyıldız , Türkçe öğretimi konusundaki potansiyeli ve tecrübesinden hareketle YEE ile ortak faaliyetlerde bulunma konusuna vurgu yaptı. Daha sonra ebru sanatı atölyesine katılan heyet, ebru sanatçısı Nuran Öner’in DÜ’ye ve  DÜ Rektör Yardımcısına sunduğu ebru hediyelerinin takdimiyle program tamamlandı.

Resmi ziyaretler kapsamında Türkiye’nin Fahri Konsolosu olarak Córdoba’da faaliyetlerini sürdüren Juan Pablo Cortés Sánchez’i de ziyaret eden Dicle Üniversitesi heyeti, Dicle Üniversitesi ve Córdoba Üniversitesi arasında "İyi Niyet Protokolü" imzalanması ve akabinde Endülüs Hukuku ve Tarihi ile dil ve kültür çalışmalarının planlanması ve koordinasyonu konusunda görüş birliğine vardı. Daha sonra DÜ Rektör yardımcısı, üniversiteler arasında aracı olma konusundaki gayretlerinden ötürü Fahri Konsolosumuza teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Heyet aynı zamanda, Türkiye’nin Granada Fahri Konsolosu Omar Fernandez Sanfrancisco’ya da ziyaret sürecindeki desteklerinden ve Türkiye’nin tanıtımına sağladıkları olumlu katkılarından ötürü takdirlerini iletti.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Mücadele Gazetesi