Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

Binlerce yıllık geçmişe sahip Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri de göz dolduruyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar, hem güzel vakit geçirecekleri hem de sıcak havalardan daha az etkilenmek için vakit geçirecekleri yer arayışına girdi. Şehir merkezinde vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, mesire alanları, piknik alanların aranmaya başlandığı şu günlerde Dicle Üniversitesi piknik alanının da açık olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Dicle Üniversitesi piknik alanı açık mı? İşte cevabı…

diclee üniversitesi

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ PİKNİK ALANI NEREDE?
Yaz aylarının gelmesiyle güzel vakit geçirmek isteyenler çok az sayıda piknik alanına sahip olan Diyarbakır’da, piknik alanlarını araştırmaya başladı. Bu yerlerden biri de merkez Sur ilçesinde yer alan Dicle Üniversitesi Piknik Alanı. Üniversitenin kampüs alanı içerisinde yer alan piknik alanı, muhteşem manzarası, doğal alanıyla görenleri hayran bırakıyor. Ayrıca, piknik alanını kullanmak isteyenlerin güzel ve rahat vakit geçirecekleri oturma alanları da mevcut.

PİKNİK ALANI HALKA AÇIK MI?
Edindiğimiz bilgiye göre, Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan piknik alanı sadece üniversite personelleri ve öğrencilerine açık olduğu belirtildi. Buna Dicle Üniversitesi piknik alanı halka açık haka açık değil. Üniversite personelleri kurum kartıyla, öğrenciler ise öğrenci kartıyla piknik alanına giriş yapabiliyor.

Diyarbakır'ın 'kuş cenneti' imar tehdidi altında!

Öte yandan Dicle Üniversitesi piknik alanı yakınında kentin kuş cenneti diye tabir edilen Kabaklı Göleti de bulunuyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK