Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzeti olan ciğer her ay zamlanıyor. Özellikle bayramlarda çok tüketilen ciğeri ne sıklıkla tüketiyorsunuz diye Diyarbakırlı vatandaşlara sokak röportajında sorduk. Peki Diyarbakırlılar ne sıklıkla ciğer yiyebiliyor. İşte vatandaşlardan gelen cevaplar.

CİĞERİN PORSİYONU 300 LİRAYA DAYANDI
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte ciğer fiyatları tavan yaptı. Diyarbakır'da bir porsiyon ciğer kebabının fiyatı ise 300 liraya dayandı. Ramazan Bayramı’nda yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi rekoru kırdığı Diyarbakır’da 24 ton ciğer tüketilmişti. Kurban Bayramı'nda da Diyarbakır'da ziyaretçi rekoru kırılması bekleniyor. Özellikle bayramlarda çok tüketilen ciğer fiyatlarına şu anlık bir zam konusu gündemde değil.

Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira! Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira!

DİYARBAKIRLILAR GELEN ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Tescillenen Diyarbakır ciğeri Diyarbakırlı vatandaşların sabah kahvaltıda bile yediği yiyecek haline geldi. Ciğere olan ilgisini her geçen gün artıran Diyarbakır’da fiyatlar can sıkıcı bir hale geldi. Diyarbakır’daki vatandaşlar özellikle son zamanlarda gelen ciğer fiyatlarına ve içecek fiyatlarına tepki gösterdi. Mücadele gazetesi olarak vatandaşlara zamlanan Diyarbakır ciğerini ne sıklıkla tüketiyorsunuz? Diye sorduk. Peki Diyarbakırlı vatandaşlar neler söyledi?

DİYARBAKIRLI VATANDAŞLARDAN SUR ESNAFINA ÇAĞRI 
Diyarbakırlı vatandaşlar eskiden 300 liraya 3,4 kişinin ciğer kebabı yiyebildiği şuan ise bir kişinin 300 liraya zar zor yemek yiyebildiğini söylerken bu durumu kabul etmediklerini söylediler. Özelikle Sur esnafına çağrıda bulundular. Sur ilçesi tarihi bir ilçe olduğu için fiyatların diğer ilçelere oranla neden bu kadar uçuk fiyatta olduklarını anlam veremediklerini ifade ettiler. Diyarbakır'da mikrofon uzattığımız vatandaşların birçoğu ciğeri eskisi gibi yiyemediklerini fiyatların ise aşırı derecede pahalı olduğunu dile getirdiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL