Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebeke hatlarında meydana gelen arızalarındaki çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Meyve ve Sebze Hali Kompleksi’ndeki yağmur suyu şebeke hattına ilişkin Meyve ve Sebze Hali yönetimi tarafından yapılan başvuru üzerine DİSKİ ekipleri harekete geçti. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, yerinde yaptıkları incelemeler sonucu yağmur suyu şebeke hattının yetersiz ve kısmi çökmelerin olduğunu tespit ederek çalılşma başlattı.

PROJE HAZIRLANARAK ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
DİSKİ ekipler, yeni bir yağmur suyu şebeke hattı için çalışmalara başladı. Yağmur suyu şebeke projesini hazırlayan ekipler, Meyve ve Sebze Hali Kompleksi’ndeki yeni yağmur suyu şebeke hattının çalışmalarına başladı.

YENİ YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİ YAPILDI
DİSKİ ekipleri, 150 metrelik yeni yağmur suyu şebeke hattı ile birlikte 5 adet yağmur suyu ızgarası yaparak çalışmaları tamamladı.

TUTŞİ: MEYVE VE SEBZE ARTIKLARI ATILMAMALI
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, tesisin sağlıklı çalışması için meyve ve sebze artıklarının bu kanallara atılmaması gerektiğini, aksi taktirde kanallarda tıkanıklara sebep olacağı uyarısında bulundu.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK