Mardin'de arazi kavgası: Ölü ve yaralılar var Mardin'de arazi kavgası: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır’da son dünlerde sabah kavurucu sıcaklar etkisini gösterirken akşam ise gök gürültülü yağmur yağıyor. Bir apartmanın çatısına ise yıldırı isabet etti. O anlar bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi. Peki, Diyarbakır’da havalar nasıl olacak? 

20 MİLYONLUK ZARAR
Merkez Kayapınar ilçesi Batı ilçe otogarı yakınlarında 26 Mayıs Pazar günü çekilen görüntülerde sağanak yağış sırasında bir apartmana yıldırım isabet ediyor. Yıldırım isabet eden apartmanda sadece maddi hasar oluştuğu belirtildi. Aynı gün içinde gece saatlerinde gök gürültülü sağanak etkili olurken, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde inşaat malzemelerinin bulunduğu bir depoya saat 01.00 sıralarında yıldırım düştüğü ve yangın çıktığı ihbarı yapılmıştı. Yangın, itfaiyenin 3 saatlik müdahalesi ile söndürülürken yaklaşık 20 milyon liralık zarar oluşmuştu.

DİYARBAKIR’DA HAVALAR NASIL OLACAK?
Diyarbakır’da yağmurlu havalar geride kalırken sıcaklık ise haftaya 38, 40 derecelere kadar çıkması tahmin ediliyor. Kavurucu sıcakların yaşanacağı Diyarbakır’da uzamanlar güneş çarpmalarına dikkat etmelerini gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Abdullah AKYOL