20 Mayıs 1974 tarihinde Basın mensupları ve hakemler arasında Diyarbakır’da oynanan bir karşılaşma oldukça keyifli geçmiş ve Mücadele’de kendine yer bulmuş. İşte 50 yıl önce Diyarbakır sporuna dair bir haber:

“Basın Mensupları ile Hakemler arasındaki mücadele zevkli geçti
Diyarbakır, Basın mensupları ile Futbol Hakemleri arasında organize edilen Voleybol karşılaşması oldukça zevkli geçmiştir. Atilla Bilgin'i de kadrolarına alan, Basın mensupları, Hakemler karşısında oldukça güzel bir oyun gösterdiler. Sağır ve Dilsizler Okulu sahasında Hakem Doğan Ündül’ün yönetiminde taraflar şu kadrolarıyla yerlerini aldılar:

Basın Spor: A. Bilgin, E. Pirinçcioğlu, E. Yurttaş, Sinan, Mustafa, Hamit.

Hakemler: Y. Sekman, Nuri, Tekin, Nevzat, Orkal, Muzaffer.

Basın Spor'un atışıyla başlayan, birinci set- te taraflar, gayet güzel hareketlerle, sayı peşinde koştular. Atilla Bilgin ve Sinan'ın hücumda yer aldığı bu sette, şahane servisleriyle, Ertuğrul Pirinçcioğlu oldukça başarılı oldular. Basın Spor güzel oynamasına rağmen, Hakemlerin ataklarına karşı koyamadıkları için, bu seti (15/7) kaybetmekten kurtulamadı...

İkinci sette de taraflar, güzel oyunlarını devam ettirerek, seyircileri her bakımdan tatmin etmeyi başardılar... Neticede, Hakemler bu seti- de (15/2) kazanarak, sahadan 2-0 galip ayrıldılar. Her iki müsabık takım mensuplarını, başarısından dolayı tebrik ve bu tür karşılaşmaların devam ettirilmesini temenni eder.”

İşte haberin sayfa üzerindeki yeri:

Diyarbakır'a gelen ilk Osmanlı Padişahı kimdir? İşte tarihi Diyarbakır'a gelen ilk Osmanlı Padişahı kimdir? İşte tarihi

Muhabir: Onurcan GÜLER