Diyarbakır'da edebiyat üzerine çalışmalar yapan ve kitap analizleri üzerine yorumlar gerçekleştiren gençler, "Dicle Kitap Atölyesi" adında bir topluluk kurdu. Amaçlarının sadece kitap analizleri değil; film, tiyatro, makale ve araştırma analizleri de yapmak olduğunu söyleyen topluluk üyeleri, her fikre ve projeye açık bir oluşum olduklarını söylüyor. Şu andaki amaçlarının okumayı teşvik etmek olduğunu belirten üyeler, okumayı özendirmek ve farklı fikirleri bir araya getirip, çok düşünceli pencerelerden bakabilmenin de önemine değindiler. Diyarbakır'da edebiyatın önünü açacaklarını söyleyen gençler, daha çok kitap kurduna ulaşmak istediklerini belirttiler.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Bu hafta ise çalışmalarında değişiklik yapmak istediklerini aktaran topluluk üyeleri, film analizleri de gerçekleştiriyor. Özellikle film tahlillerinde İletişim Fakültesi öğrencilerinin faydalanabileceğini belirten topluluk üyeleri, bu hafta Takva filmini analiz ettiler.

Muhabir: Devrim AKTÜRK