Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi

Türkiye'nin en güzel ve en zengin mutfağına sahip Diyarbakır’ın yemekleri kadar kahvaltıları da meşhurdur. İsim olarak farklı bir lezzet olan Nergizleme, Diyarbakır mutfağının pazar kahvaltılarının vazgeçilmezidir. İsmiyle, lezzetiyle Diyarbakır mutfağının vazgeçilmez kahvaltılıklarından biri olan Nergizleme salatası, Lice’ye özgü bir kahvaltı çeşididir. İşte Diyarbakır’da her mutfakta yer alan ve sağlıklı bir kahvaltılık seçeneği olan Nergizleme salatasının tarifi…

Nergizleme Salaası Diyarbakır Yemek-1

Nergizleme Salatası Malzemeleri
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
2 dal taze nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Nergizleme Salatasının Tarifi
Yumurtalar yaklaşık 7 dakika haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır, ardından kabukları soyularak küp küp doğranır ve bir kenara alınır. Bir kabın içerisine yeşil soğan, kuru soğan, maydanoz ve nane çok ince olacak şekilde doğranır, baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır. Son olarak doğranan yumurtalar eklenir, fazla dağıtmadan karıştırılarak servis edilir.

Kaynak: Haber Merkezi