Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ali Emiri caddesinde her hafta Cuma günleri kurulan semt pazarında havaların soğumasına rağmen karpuz ve kavunun tezgâhta yerini koruması vatandaşların dikkatini çekti. Özellikle yaz aylarında daha çok tercih edilen karpuz ve kavun, yaz mevsimi kadar olmasa da insanların halen yoğun ilgi gösterdiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın parlayan lezzeti: Kiremit Kebabı Diyarbakır’ın parlayan lezzeti: Kiremit Kebabı

“YAZ MEVSİMİNDE 5 LİRAYA KADAR DÜŞÜYORDU”
Diyarbakır tarlalarının halen daha karpuzla dolup taştığını söyleyen pazar esnafı, “Karpuzun sezonu devam ediyor, hava soğuk olduğu için biz tarlaya gidemiyoruz. Tarlalar halen karpuz ve kavunlarla dolu, karpuzun kilosu bugün 20 lira. Yaz mevsiminde 5 liraya kadar düşüyordu çünkü yaz aylarında günde 3 ila 4 ton arası karpuz ve kavun satıyorken bugün mevsiminde olmadığı için günde en fazla 15 veya 20 kilo satabiliyoruz, bu yüzden fiyatı da pahalıya mal oluyor. Kavun da aynı şekilde onun da kilosu 30 lira ama onu da 15 liraya da sattığımız oldu. Kimse alamayınca mecburen fiyatını düşürüyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL