Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılmış olan “Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü”ne lisans seviyesinde öğrenci alınması teklifini onayladı. Teklifin YÖK tarafından kabul edilmesiyle birlikte Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne 25 öğrenci alınacak.

Dicle Üniversitesi’nden iddialara yanıt! Dicle Üniversitesi’nden iddialara yanıt!

Dicle Üniversitesi “Hayırlı Olsun” Diyerek Duyurdu

BU YIL 25 ÖĞRENCİ ALINACAK
Öğrenciler Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne, bu yıl (2024) Haziran ayında düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ile alınacak.

EĞİTİM 3 DERS HARİÇ KÜRTÇE
Doç. Dr. Osman Aslanoğlu Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne lisans düzeyinde öğrenci alınması için 2 ay önce başvuruda bulunduklarını, başvurularının YÖK tarafından ele alınıp sonuçlandırıldığını söyledi. Rüdaw’a konuşan Dicle Üniversitesi Kürdoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Aslanoğlu, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı ve Kürt Dili ve Edebiyatı olmak üzere üç bölüm bulunduğunu, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne bugüne kadar sadece yüksek lisans düzeyinde öğrencilerin devam ettiğini kaydetti. Yaptıkları başvuru sonrasında Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne bundan sonra lisans seviyesinde de öğrenci alınacağını belirten Aslanoğlu bölümde eğitim dilinin diğer bölümlerle ortak olan 3 ders hariç Kürtçe olacağını söyledi.

Kaynak: Rüdaw