Dicle Üniversitesi öğrencileri adına yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez düzenlenecek yürüyüşün kalıcı bir geleneğe dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtilerek, "Kampüsümüzde açık alanda, çimlerin üzerinde gerçekleştireceğimiz bu özel etkinlikte, öğrenciler ve hocalarımız arasındaki samimi ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yeşil alanımızda, süslü ağaçlar altında oluşturulacak yeryüzü sofrasında, hep birlikte iftar yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Rektörlüğümüzün tam desteğiyle hazırlanan 750 kişilik iftar menüsüyle bir araya gelecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın özel bir önemi de Filistin davasına olan duyarlılığımızdır. Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak, insanlık zinciri oluşturarak ve ardından gerçekleştireceğimiz iftarla, bu vahşete karşı güçlü bir ses çıkarmak istiyoruz. Umuyoruz ki bu küçük adım, diğer üniversitelere de ilham kaynağı olur ve birlikte umudun ve vicdanın sesi olabiliriz. Birlikte hareket ederek, daha adil ve insancıl bir dünya için mücadele edebiliriz" diye ifade edildi.

Dicle Üniversitesi’ne akreditasyon hakkı verildi Dicle Üniversitesi’ne akreditasyon hakkı verildi

Öğrenci İşleri önünden başlayan ve tüm öğrenci topluluklarının katıldığı yürüyüş, Öğrenci Yaşam Merkezi önünde son buldu.

Yürüyüşe katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, sağlık çalışanları, akademik ve idari personeller ile öğrenciler kampüste iftarlarını açtı.

Kaynak: Haber Merkezi