31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Cami Kebir Mahallesini 200 farkla Orhan Çakmak (42) kazandı. Muhtar Çakmak, yerel seçimler öncesi duvarlara astığı afişte eğer muhtar seçilirsem mahalledeki kötü amaçlar için kullanılan metruk evleri kapatacağına dair söz vermişti. Seçimi kazanan Orhan Çakmak sözünü tutarak 3 ay dolmadan 20’den fazla tespit ettiği metruk evleri tespit ederek boşaltıp kapılarına kaynak ve duvar ördü. Mahalle sakinleri muhtara teşekkür etti.

Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor! Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor!

TÜM METRUK EVLERİ KAPATTI
Mahalle muhtarı birçok aileye kendi cebinden de yardım ediyor. Çakmak, “Kapatılan bazı evlerde bakım yapılırsa kimsesiz kişiler oturabilir. Yetkililerden bu duruma bir el atmalarını rica ediyoruz. Tüm uyuşturucu kullanılan evleri tespit etmeye devam ediyoruz” Dedi.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN DESTEK
Dün sabah ise Sur Belediyesi ekiplerinin yardımıyla birçok evin içi temizlendiği görüldü. Bazı evlerde ise küçük yaşta çocuklarının madde kullandığı söylendi. 

MAHALLE SAKİNİ MUHTARLARA SESLENDİ
Mahalle sakini olan Enver Geçmez ise, “Diyarbakır tarihinde ilk defa bir muhtar, halkı mahalleyi ve gençleri düşünerek görevine başladığı günden itibaren direk metruk evleri tespit edip tüm evleri kapatıp kaynak vurdu. Bazı evleri ise kendi cebinden vererek onardı. Bazı evleri ise dar gelirli kişilere verdi. Böyle bir muhtar Diyarbakır’da ilk kez görülüyor. Buradan tüm muhtarlara sesleniyorum. Aldığınız maaşın hakkını verin. Sizde bu muhtar gibi korkmadan halkınızın yanında olun. Çünkü bu halk size güvenip oyunu veriyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL