Tüm sektörleri etkileyen ekonomik sıkıntılar özellikle temel ihtiyaç olan gıda sektörünü daha fazla olumsuz etkiliyor. Neredeyse fiyatların haftalık değiştiği şu günlerde Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarına zam gelmişti. Diyarbakır’da ekmeğin fiyatı 15 liraya yükseldi. Peki bu durum simit fiyatlarını etkileyecek mi?

DİYARBAKIR’DA SİMİTE ZAM GELECEK Mİ?
Özellikle öğrenci ve dar gelirli vatandaşın en çok tercih ettiği sokak simiti ne kadar? Zam gelecek mi sorusu merak konusu oldu. Diyarbakır’da tanesi 7, 50 liradan satılan simit fiyatının önümüzdeki günlerde her yerde 10 liraya yükseleceği öğrenildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SİMİT HER YERDE 10 LİRA OLACAK
Diyarbakır’da severek tüketilen simit fiyatlarının artacağını öngören bir esnaf, “Diyarbakır’da simit fiyatları uzun zamandır pek artmadı. Şuanda çoğu yerde 7,50 liradan satılıyor bazıları da 10 liraya veriyor. Önümüzdeki hafta 10 liraya hatta önümüzdeki aylarda 12 liraya kadar çıkılacağı söyleniyor Ekmek fiyatlarına da zam geldi. Simit fiyatlarına da bir zam gelmesi bekleniyor. Artık zamlara alışmaları lazım her ürüne her hafta zam geliyor. Bizim elimizde olan bir şey değil. Elimizden gelse herkes yesin diye 3 veya 5 lira yaparız ama maalesef bizde zar zor geçiniyoruz.” Diye konuştu.

Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol