Ulaşım sorununun gündemden düşmediği Diyarbakır’da toplu taşımaya zam yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Özel Halk Otobüsleri şoförleri artan maliyetlerden dolayı zam talebinde bulundu. Şimdi de Diyarbakır’daki taksi şoförleri geçinemediklerini belirterek zam istedi.

taksi

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ TAKSİ FİYATI DİYARBAKIR’DA” DEDİ
Mücadele’ye konuşan bir taksi şoförü, "Otobüs şoförleri zam talebinde bulundular. Kesinlikle çok haklılar. Hem otobüs hem de taksi fiyatları gerçekten bizleri kurtarmıyor. Türkiye'nin en ucuz taksi rayiç bedelinin olduğu şehir Diyarbakır'dır. Böyle gelişmiş bir şehirde nasıl olurda Türkiye'nin en ucuz taksi fiyatı uygulanıyor. 

Diyarbakır’da bir zam da taksiye

“BİZ YÜZDE 100'LÜK BİR ZAM İSTİYORUZ”
Bayram öncesi yönetim bizlere zam geleceğini söyledi. Bayram öncesi otobüs rayiç bedeli 20 liranın üzerine çıkması bekleniyor. Bizlere ise yüzde 50 zam sözü verildi. Fakat bu durumu biz kabul etmiyoruz. Biz yüzde 100'lük bir zam istiyoruz. Şuan da indi bindi 60 liradır. En son geçen sene 2023 yılının eylül ayında 40 liradan 60 liraya çıkmıştı. 9 ayda bir zam bile gelmedi. Her gün her ürüne zam gelirken taksiye zam gelmiyor. Kilometre başı 13 liradan taksimetreyi açmışız. Bayram öncesi gelecek fiyatla en fazla 18 lira olur olmaz. 

Diyarbakır'da ulaşım fiyatları artacak mı? Şoförler zam istedi Diyarbakır'da ulaşım fiyatları artacak mı? Şoförler zam istedi

“ZAM GELMEZSE TÜM TAKSİCİLER İŞ BIRAKIR”
Bide henüz zam geleceği de kesin değildir. Eğer Bayram öncesi zam gelmezse tüm taksiciler iş bırakır. Bütün basın mensuplarını toplayıp herkese sesimizi duyuracağız. Zam talebimiz indi bindi ücretinin 120 lira olması yönündedir. 120 lira olmazsa gerçekten zam yapmasalar daha iyidir. Çünkü bizi kurtaracak tek rakam yüzde 100'lük bir zamdır." diye konuştu.

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

Diyarbakır’da taksi fiyatları şöyle:
İndi-Bindi: 60 lira 
Kilometre başı; 13 lira 
Açılış; 15 lira

Muhabir: Abdullah AKYOL