6 Şubat 2023 yaşanan Maraş depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır’da da evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlar yükselmeye devam ediyor. Depremin ardından Merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde de yapımı süren 6 bin 40 adet TOKİ deprem konutlarında ulaşım ve alt yapı çalışmaları sürüyor.

ÇALIŞMALAR SIRASINDA YOL BOZULDU
Çalışmaların devam ettiği Oğlaklı Mahallesi Küpbaşı Mezrası’nda ise bir gelişme yaşandı. Deprem konutlarının sürdüğü bölgede mahalle sakinleri tarafından yol kapatma eylemi gerçekleştirildi. Deprem konutları çalışmaları sırasında şantiyeye ait hafriyat ve ağır yük araçlarının kullandığı yol zamanla bozuldu. Yolun bozulması ve tekrar onarılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri duruma isyan etti. Köylüler, sabah saatlerinde tepki amacıyla yolu araç trafiğine kapattı.

TRT paylaştı! Diyarbakır'ın eski görüntüleri gündem oldu TRT paylaştı! Diyarbakır'ın eski görüntüleri gündem oldu

SORUMLU ŞİRKET YOLU YAPMAYA YANAŞMADI İDDİASI
Mücadele Gazetemize konuşan bir mahalle sakini ise, bozulan yolun 5 kilometrelik bir yol olduğunu, yolun tekrar onarılması için şirket yetkililerine talepte bulunduklarını belirtti. Taleplerine olumsuz cevap alan köy sakinlerinin de çareyi yolu kapatarak bulduklarını söyledi.

JANDARMA OLAY YERİNDE: EYLEM SÜRÜYOR
Yollarının bozulduğunu, bir çözüm bulamadıklarını belirten köy sakinleri, yola taşlar bırakarak araç trafiğine kapattı. Yolun kapatılması ile çalışmalar dururken, olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Gazetemize konuşan vatandaş, jandarmanın şirketle konuşup, çözüm yolu bulmak istediğini ancak yetkililerin olay yerine gelmediğini belirtti. Eylemin ise, yola çözüm bulunana kadar devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Remziye ÇELİK