Diyarbakır’da hem esnaflar hem de vatandaşlar gelen zamlardan şikayetçi. Diyarbakır’da son aylarda akaryakıta ciddi bir zam gelmezken tüp fiyatlarına ise son 1 ayda tam 3 kez zam geldi.

1 AYDA 3 KERE ZAM GELDİ ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Vatandaşlar yeni asgari ücreti eline almadan zamlarla boğuşmaya başladı. Tüp fiyatlarına tam 1 ayda 3 kez zam geldi. Diyarbakır’daki bir tüpçü esnaf ise bir ayda hiç bu kadar zam gelmemişti diyerek tüp fiyatlarına tepki gösterdi. Zam sonrası 2 kiloluk piknik tüpü 125 TL, 12 kiloluk ev tüpü 630 TL’ye, 24 kg tüp ise bin 265 liraya yükseldi.

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

TÜPÜN FİYATI ASGARİ ÜCRETİN GÜNLÜK NET BİRİMİNİ GEÇTİ

Diyarbakır tüpçü esnafı, “Genellikle düşük bütçeli vatandaşın kullandığı yerlerde çalıştığımız için günde 40-50 tüp satışı yaparken şimdi günde bazen 15 tüp bile satamıyoruz” dedi. Bir vatandaş ise, yeni asgari ücret günlük 566 liraya denk geliyor. Tüp ise şuan 630 lira oldu. Yani bir gün akşama kadar çalışsak daha bir tüp alamıyoruz. Asgari ücret arttı diye sevindik ama fark ettim ki asgari ücret ne kadar artsa artsın her şeyden mahrum olmaya başlıyoruz. Diyerek zamma tepki gösterdi.

Diyarbakır’da güncel tüp fiyatları şöyle:

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol