Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, semt pazarlarında yerini aldı. İran Karpuzu olarak tezgahlarda yer alan karpuza ulaşmak için vatandaşlar ortalama 300 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Karpuzun fiyatını yüksek bulan vatandaşlar ise yarım ya da dilimle alıyor.

diyarbakır-semt pazarı

AŞISIZ, İLAÇSIZ İRAN KARPUZU
Diyarbakır'da karpuz sezonu başlamadan her yıl olduğu gibi bu sene de tezgahta kendine yer bulan İran Karpuzu, rengiyle dikkat çektiği kadar tadıyla da çok seviliyor. Pazar esnafı, vatandaşın fiyatlardan şikayet ettiğini, ancak İran Karpuzunun aşısız ve lezzetli olduğu için tercih edildiğinin de altını çiziyor.

İRAN KARPUZUNUN KİLOSU NE KADAR?
Tezgaha bu hafta indiği için İran Karpuzunun kilosu 40 liradan başlayıp 50 lirayı buluyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve aşeren hamileler tarafından karpuza yarım, çeyrek ya da dilimle ulaşmak mümkün. Diğer meyveler gibi fiyatı yüksek olan karpuzun dilimi ortalama 80 ile 120 liraya satılırken, bir karpuzun fiyatı ise 300 lirayı buluyor. 

ADANA KARPUZU 3-4 HAFTA SONRA TEZGAHLARDA OLACAK
Diyarbakır'da semt pazarlarında tezgaha çıkan İran Karpuzu, yaklaşık 4 hafta sonra son bulacak. İran Karpuzunda sezon bitimi ile Adana Karpuzu, tezgahlarda yer alacak.

Muhabir: Remziye ÇELİK