Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü adına Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen proje çalışmaları, 2025 yılında tamamlanacak. Proje ile kente verilen içme suyu saniyede 3 metreküpten 6 metreküpe çıkarılacak. Proje tamamlandığında kent 2055 yılına kadar içme suyu sorunu yaşamayacak.

“SUYUN HER DAMLASI DOĞRU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ”
İçilebilir su kaynaklarının azalmasıyla suyun öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, bundan dolayı suyun her damlasını en doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Suyun insanlığın en temel ihtiyacı olduğu bilinciyle DİSKİ’nin projeler ürettiğini kaydeden Tutşi, 2. Merhale İçme Suyu Projesi’ni kentin nüfus gelişimini baz alarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

“DİYARBAKIR’IN 2055’E KADAR İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Projenin Diyarbakır’ın 2055 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olmasının oldukça sevindirici bir durum olduğuna vurgu yapan Tutşi, kentin içme suyu kaynağı olan Dicle Barajı havzasını titizlikle koruyacaklarını ifade etti.

“PROJE KENTİN EN DEĞERLİ HAZİNESİDİR”
Kent adına yapılan her çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirten Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak 20-25 yıllık projeler planladıklarını ve Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi’nin de kentin en değerli hazinesi olduğunu kaydetti. Dicle Barajı’ndan kentte saniyede 3 metreküp daha su sağlayacaklarını belirten Tutşi, projenin devam eden inşaat çalışmalarını 2025 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Tutşi, Diyarbakır’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini ve yatırımlar yaptıklarını söyledi.

“GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”
İçme suyunun kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Tutşi, şöyle konuştu: “İçme suyu kaynaklarının devamını sağlamak konusunda herkese görevler düşüyor. Başta doğaya gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Çevreye gelişi güzel atılan evsel atıklar bile zamanla su kaynaklarımıza zarar veriyor. Evde kullanılan atık yağlar gelişi güzel lavabolardan bırakılmamalı bunların zararları artık herkes tarafından biliniyor. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyorsak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeliyiz.”

Kaynak: Haber Merkezi