Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kar yağışı meydana gelirken henüz şehir merkezine kar taneleri düşmemişti. Ancak Diyarbakır’da havalar bir soğuyor bir ısınıyor derken kış mevsiminin de ortalarına gelindi. Peki Diyarbakır’a ne zaman kar yağacak?

Diyarbakır’da sonbahar mevsiminde havalar soğumaya başlarken kış aylarına gireli 1,5 ay olurken henüz bir kar yağışı yaşanmadı. Ancak Diyarbakır’ın komşu illeri Bingöl ve Batman’da yağışlardan dolayı yollar bile ulaşıma kapanırken Diyarbakır’da kar yağışları son iki yıldır Şubat ayının ilk haftaları meydana geliyordu. Peki şimdi Diyarbakır’a kar yağışları ne zaman geliyor?

DİYARBAKIR’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

15 Ocak Pazartesi Diyarbakır'da hava durumu bugün hava oldukça açık ve yağmur ihtimali ile birlikte don olacak. Diyarbakır'da bugün sıcaklıklar 9°C'ye kadar çıkıyor. Bu geceki sıcaklığın -3° dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bugünkü hissedilen sıcaklık ise 10°C. Rüzgâr bugün sakin olacak. Hava şartlarına bağlı olarak değişen görüş mesafesinin 16 km olması bekleniyor. Gün boyunca gökyüzündeki bulutların yoğunluğu yaklaşık %85 oranında olacağı tahmin edilmektedir. Diyarbakır'ın bugünkü yağış ihtimali ise tahmini %60 seviyelerinde. Beklenen tahmini nem oranı %49, çiy noktası -3°C ve basınç değerinin 1022 mb olacağı tahmin edilmektedir. Gündüz beklenen en yüksek sıcaklık 9°C olarak tahmin edilirken, en düşük sıcaklığın ise -3°C olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR'DA BUGÜN YAĞMUR VAR MI?

Diyarbakır'da bugün yağmur bekleniyor ve yağış miktarının 0.6 mm civarında olacağı tahmin edilmektedir.

DİYARBAKIR'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Diyarbakır hava durumu; yarın sabah saatlerinde bulutlu 6°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında hava durumunun hafif yağmurlu 7°C, akşam saatlerinde hafif yağmurlu 7°C, gece bulutlu 7°C olacağı tahmin ediliyor.

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

DİYARBAKIR’DA KAR YAĞIŞLARI GELİYOR

Diyarbakır’da yarın (16 Ocak 2024) parçalı bulutlu ve yer yer de yağışlı bir hava durumu vatandaşı beklerken önümüzdeki Pazartesi gününe kadar da herhangi bir yağış görünmemekte. Ancak bu hafta içerisinde Diyarbakırlıları bekleyen güneşli bir hava da olmayacak. Peki Diyarbakır’a kar yağışları ne zaman gelecek? Meteorolojinin 15 günlük tahmine dayalı verilerine göre, yeni yılın ilk ayının son günlerinde (29 Ocak) Diyarbakır’a kar yağışlarının gelmesi ve sıcaklıkların da düşmesi bekleniyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER