Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp’ta ilçe otogarı inşa ediyor. Daha önce 2 milyon harcanan Kulp İlçe Otogarı, zemindeki göçükler nedeniyle yıktırılıp yeniden ihale edildi. Faaliyete sokulmayan otogar ise Silvan ilçesine taşıma kararı aldı. Silvan’a taşınması için “Kulp ilçe terminal binasının demonte edilerek Silvan ilçesine taşınması ve montajının yapılması yapım işi” adıyla ayrıca ihale edilmişti.

ilk yapılan Kulp İlçe Otogarı

MALİYETİ 22 MİLYON TL

Yeniden yapılan Kulp İlçe Otogarı’nın maliyetin KDV ile birlikte 22 milyon lirayı bulması bekleniyor.

Kulp İlçe Otogarı'nın proje görüntüsü

KAYMAKAM ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, yapımı devam eden yeni ilçe otogar inşaatının çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili teknik personellerden bilgi aldı.

KULP İLÇE OTOGARI

310 metrekare kapalı alana sahip olacak otogarda, 4 bilet satış noktası, bekleme salonu, kadın-erkek-engelli wc, kadın -erkek mescit, teknik oda, elektrik odası, idare odası, kafeterya ve çay ocağı yer alacak.

OTOGAR NEREDE?

Turgut Özal Bulvarı üzerine inşa edilen ilçe otogarının güvenliği için bahçe duvarları 1 metre uzunluğunda olacak ve duvar uzunluğunun üzerine çit paneller uygulanacak. Otogar binası çevre bazalt kaplaması ve peyzaj düzenlemesi yapılacaktır.

YAKINDA HİZMETE AÇILACAK

Yakın zamanda bitmesi beklenen Kulp ilçe Otogarın vatandaşların hizmetine sunulacak.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç