Mücadele’nin 18 Temmuz 1974 tarihli arşiv haberine göre sanatçı Nazan Balkırtan, köy köy dolaşıp halk müziğine yeni eserler kazandırmayı hedeflemiş. İşte arşiv haberi:

“Nazan Balkırtan, Diyarbakır köylerini dolaşıp Halk Müziğine yeni yeni eserler kazandırmaya çalışıyor

Diyarbakır'ın köylerini adım adım dolaşan Nazan Balkırtan, bu yörelerden topladığı türküleri derleyip Türk Halk Müziğine kazandırmaya çalışmaktadır.

1966 yılında radyoya giren Balkırtan, Türkiye radyolarında Diyarbakır'ın sesini, sözünü dile getirmektedir.

Van’ın ilk radyosu ne zaman açıldı? Van’ın ilk radyosu ne zaman açıldı?

Şimdi radyonun memur sanatçılarından olan Nazan Balkırtan'ın eline 2 bin lira net maaş geçmektedir. «Daha yeni sayılırım diyen Balkırtan en büyük idealini söyle açıklamaktadır. «İleride hoca olmak ve yeni nesle, Türk Halk Müziğini sevdirmek ve alıştırmak gaye sindeyim.>>> Şimdiye kadar 2 defa Televizyona çıkan sanatçı «Bunların ikisi de koro halindeydi» diyor. Evli ve iki çocuk an- nesi olan Nazan Balkırtan’ın en büyük zevki evi ve çocuklarıyla uğraşmak. 4 yaşında ve 2 aylık evladın bakımıyla uğraşan sanatçı, «Televizyona bundan bir kaç ay önce solo yapmak için çıkacaktım. Fakat hamilelik yüzünden çıkarmadım. Şimdi doğum faslı bitti, hazırlanıyorum. Yakın da TV'ye çıkacağım» demektedir.”

İşte haberin sayfadaki hali:

Muhabir: Onurcan GÜLER