Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bağlı DİSKİ, depo, ölçüm ve izole sayaç bölgelerinin (DMA’ların) inşaat, elektromekanik, ölçüm ve kontrol sistemi altyapısının yapılması, merkezi izleme ve yönetim sisteminin kurularak, su kayıp ve kaçak oranlarının düşürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

22 DEBİMETRE ODASI VE 104 DMA ODASI YAPILACAK
Proje kapsamında kentin değişik noktalarında içme suyunun debi ve akışını ölçen 22 adet debimetre odası ile 104 adet DMA odası yapılacak, 24 adet mevcut DMA odası da revize edilecek.

TUTŞİ, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, proje kapsamında çalışmaları devam eden Kayapınar ve Yenişehir ilçelerindeki debimetre ve DMA odalarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi aldı. Tutşi, mevcut DMA odalarının eksikliklerini tespit ederek, çalışmaların yapılması için ekiplere talimat verdi.

“ELEKTRONİK OTOMASYON SİSTEMİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, içme suyunun öneminin arttığını bu dönemde fiziki su kaçaklarının oldukça önemli bir sorun teşkil ettiğini ifade ederek, bu durumu en aza indirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Tutşi, “İçme suyu, insanlığın geçmişten geleceğe en önemli değeridir. Bu vizyon ve yaklaşımla su kayıplarını en aza indirmek için DİSKİ, kentteki tüm içme suyu şebekesini elektronik otomasyon sistemi ile izlenmesi için çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“YENİ TEKNOLOJİLERİ TAKİP EDİYORUZ”
Bir yandan eldeki mevcut imkânlarla fiziki kaçaklarla mücadeleyi sürdürdüklerini diğer yandan da dünyada bu konu ile ilgili uygulanan yeni teknolojileri takip ettiklerini kaydeden Tutşi, her metreküp fiziki kaçağın önemli bir değerin yok olması demek olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi