On beş yıllık senaryo, sinema bilgi ve birikimi olan ve sanat dünyasında daha çok şiirleri ve gazeteciliği ile tanınan Abdurrahim Kılıç dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Diyarbakırlı şair Kılıç dünyada ilk kez Kürtçe senaryo kitabı ve ilk Kürtçe senaryo yazımı kursu vererek bir ilke imza attı.

KİTAP KÜRTÇEDE YAZILMIŞ TEK SENARYO KİTABI OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR
Sanat dünyasında daha çok şiirleri ve gazeteciliği ile tanınan Abdurrahim Kılıç, 20 Nisan Cumartesi günü saat 14.00 ile 16.00 arasında Diclekent villalarında bulunan Wejegeh Amed'de Kürtçe senaryo yazımı kursu verecek. Avesta yayınlarından yayımlanan Ji Bo Fîlmekî Senaryo kitabının yazarı olan Abdurrahim Kılıç, uzun yıllardır çeşitli üniversitelerde ve atölyelerde sinema dersleri veriyor. Ayrıca bu kitap Kürtçede yazılmış tek senaryo kitabı olma özelliği taşıyor.

Diyarbakır’da fiyatı bir yılda 4 kat arttı! Diyarbakır’da fiyatı bir yılda 4 kat arttı!

EDEBİYAT MERAKLILARINI SENARYO YAZIMI ATÖLYESİNE DAVET EDİYOR
On beş yıllık senaryo, sinema bilgi ve birikimimi bu kitaba aktardım, diyen Abdurrahim Kılıç kendi filmini çekmek isteyenlerin birinci adımda senaryo yazımını bilmesi gerektiğini ifade ederek sinema ve edebiyat meraklılarını senaryo yazımı atölyesine davet ediyor. 

Muhabir: Abdullah AKYOL