Beşiktaş, Trabzonspor gibi kulüplerin yanı sıra La Liga ekibi Recreativo Huelva’nın da formasını terletmiş olan, A Milli Takımda da boy gösteren efsane futbolcu Ersen Martin dün hayatını kaybetti.

44 yaşında hayatını kaybeden futbolcu, geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası aort damarının yırtılması sebebi ile yaşam mücadelesi veriyordu. Martin’den sevenlerini üzen haber dün geldi.

Diyarbakırspor’da borçtan dolayı dört futbolcu şehri terk etmiş Diyarbakırspor’da borçtan dolayı dört futbolcu şehri terk etmiş

ERSEN MARTİN KİMDİR?

1979 yılında Almanya’da dünyaya gelen futbolcu kariyerine de burada başladı. Nürnberg kulübünde boy gösteren Ersen Martin, 1999/00 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu. Sonraki yıl Siirt Jet-Pa Spor’a giden futbolcu sırasıyla Göztepe, Denizlispor (3 yıl), Ankaraspor,Trabzonspor, Recreativo Huelva, Sivasspor, Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve son olarak da 2012/13 sezonunda Eyüpspor forması terleterek jübilesini yaptı. Göztepe’de oynadığı sezon (2001/02) Diyarbakırspor deplasmanında çıktığı karşılaşmada efsane Diyarbakır ekibine de son dakika da gol atarak kulübüne galibiyeti getirmiş, karşılaşmada 2-1’lik Göztepe üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. Efsane futbolcu kariyeri sonrası spor yorumculuğu yapıyordu. Dün gelen acı haberle spor camiasını yasa boğdu.

Muhabir: Onurcan GÜLER